bewaar
Irish stew
Irish stew
bewaar

Irish stew

40 min. bereiden
4 uur wachten
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olie

500 g

riblappen

1

vleesbouillontablet

2

laurierblaadjes

½ bos

bospeen

150 g

koolraap

2

(rode) uien

500 g

aardappels

1 zakje

bosuitjes

Aan de slag

1

Verhit de olie in een soeppan en braad hierin de stukjes vlees rondom aan. Schenk er 1 liter water bij, voeg het bouillonblokje en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het vlees minimaal 4 uur op laag vuur zachtjes koken. Voeg het laatste uur de peen, de koolraap en de ui toe en kook de laatste 30 minuten de aardappelen mee. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi voor gebruik met de bosui.

algemeenDit recept is heerlijk met allerlei soorten groenten. U kunt dus de groenten gebruiken die u zelf het lekkerst vindt.
algemeenFamilierecept AllerHande 2 2008. Eileen woont ruim 35 jaar in Nederland, maar haar Ierse stoofpot blijft op tafel komen. Al haar vijf kinderen heeft ze ermee grootgebracht. Dochter Eleanor: 'De stew geeft me een nostalgisch familiegevoel.' Eileen: 'De enige groenten die groeiden in het Ierse klimaat waren uien, aardappelen, peen en kool. Hier in de supermarkt ontdekte ik groenten die we in Ierland niet kenden, zoals knolselderij en knoflook. In de loop der jaren heb ik meerdere varianten uitgeprobeerd.'

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Irish stew

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig