bewaar
Gestoomde najaarsgroenten met rosbief
Gestoomde najaarsgroenten met rosbief
bewaar

Gestoomde najaarsgroenten met rosbief

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 grote

aardappels

2

rode uien

1 bos

bospeen

100 g

bloemkoolroosjes

150 g

haricots verts

1 theelepel

olie

1

sjalotje

125 ml

rode wijn

125 ml

sinaasappelsap

150 g

rosbief

Dit heb je nodig

  • stoommand

Aan de slag

Snijd de aardappels in de lengte in acht parten, pel de rode uien en snijd deze in zessen. Schil de bospeentjes, laat er een stukje groen aan zitten. Breng een grote pan water aan de kook. Verdeel alle groenten (behalve de haricots verts) in de stoommand. Plaats deze 15 minuten boven de pan, met de deksel erop. Leg de haricots verts ook in het stoommandje en stoom ze in 5 minuten gaar. Verhit de olie en fruit het sjalotje. Voeg de wijn en het sinaasappelsap toe en laat de saus 5 minuten inkoken tot hij stroperig is. Leg de groenten met de rosbief op de borden. Serveer de saus apart.

algemeenGebruik je liever geen rode wijn? Neem dan runderbouillon.