bewaar
Rosbief met sinaasappelglazuur
Rosbief met sinaasappelglazuur
bewaar

Rosbief met sinaasappelglazuur

40 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

sinaasappelmarmelade

4 eetlepels

whisky (slijter)

4 eetlepels

sinaasappelsap

3 eetlepels

tomatenketchup

2 eetlepels

rode-wijnazijn

2 cm

verse gemberwortel

1 stuk

rosbief

75 g

waterkers

1 eetlepel

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • braadslede

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Marmelade in steelpannetje met whisky, sinaasappelsap, ketchup en azijn verwarmen. Gemberwortel schillen en met behulp van (stevige) knoflookpers boven steelpan persen. Glazuurmengsel aan de kook brengen en 1 min. zachtjes laten doorkoken. Vlees op rooster, met braadslede eronder, 10 min. in oven bakken. Oventemperatuur terugschakelen naar 200 °C. Rosbief uit oven nemen en rondom bestrijken met sinaasappelglazuur. Vlees 10 min. in braadslede bakken, daarna uit oven nemen en bestrijken met rest van glazuur (1 el bewaren). Rosbief nog 5 min. in oven bakken. Rosbief uit oven in dubbel vel aluminiumfolie verpakken en 10 min. laten rusten. Waterkers mengen met 1 el olie en rest van sinaasappelglazuur. Rosbief in dunne plakken snijden en op grote schaal leggen. Waterkers eromheen leggen.