bewaar
Honingmandarijn met vanillekwark
Honingmandarijn met vanillekwark
bewaar

Honingmandarijn met vanillekwark

10 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

pijnboompitten

4

mandarijnen

3 eetlepels

vloeibare bloemenhoning

500 g

vanillekwark

poedersuiker

Aan de slag

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur rondom goudbruin. Snijd met een scherp mes de bovenkant, de onderkant en vervolgens de oranje en de witte schil van de mandarijnen af. Snijd de mandarijnen in dikke plakken. Leg ze op een groot bord, samen met het vrijgekomen sap, en bedruppel de mandarijn met de honing. Verdeel de vanillekwark over 4 kommetjes en schep de plakken mandarijn erop, druppel het vrijgekomen sap eroverheen. Bestrooi de desserts met de pijnboompitten en poedersuiker naar smaak.