Pruimencompote met vanillekwark

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g verse pruimen
- 1 citroen
- 2 eetlepels abrikozenjam
- 2 eetlepels rum (of sinaasappellikeur slijter)
- 2 takjes munt
- suiker
- 500 g vanillekwark
Keukenspullen
- magnetronschaal
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pruimen wassen en halveren. Pitten verwijderen en vruchtvlees in partjes snijden. Citroen schoonboenen, schil eraf raspen. Citroen halveren en uitpersen. In magnetronschaal pruimen, abrikozenjam, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en rum of likeur door elkaar scheppen. In magnetron onafgedekt ca. 6-8 minuten verwarmen op vol vermogen (700 Watt), af en toe doorroeren. Indien nodig pruimencompote wat fijner prakken met vork. 4 blaadjes munt achterhouden, rest in dunne reepjes snijden en door pruimencompote scheppen. Laten afkoelen tot lauwwarm. Eventueel suiker naar smaak toevoegen. In vier hoge coupes 4 lagen vanillekwark en om en om 3 lagen pruimencompote scheppen. Garneren met munt.
Tip:
Deze pruimencompote is ook lekker bij gebakken kipfilet of geroosterde drumsticks. Een fijngehakte rode peper of 1 eetlepel chilipoeder erdoor maakt de compote wat pittiger.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 225 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 33 g
- vet 7 g