bewaar
Caesarsaladsoep
Caesarsaladsoep
bewaar

Caesarsaladsoep

30 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

8 sneden

witbrood

8 el

olijfolie

2 tenen

knoflook

4

ansjovisfilets

1 krop

romana sla

2 potten

gevogeltefond

2

eidooiers

125 ml

slagroom

100 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Verhit de grillpan. Verwijder de korsten van het brood en snijd elke snee in 2 brede repen. Smeer het brood aan beide kanten in met 1-2 el olie en rooster het in de grillpan goudbruin en krokant. Halveer een teen knoflook en wrijf met het snijvlak het brood in. Hak de andere teen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een (soep)pan en bak de ansjovisfilets met de fijngehakte knoflook op laag vuur, tot de ansjovisfilets zijn opgelost. Voeg de sla toe, bak 30 seconden mee en schenk het gevogeltefond en 400 ml water erbij. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 1-2 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met versgemalen peper. Splits de eieren en meng de eidooiers met de slagroom. Neem de pan van het vuur en roer het ei-roommengsel door de hete soep. Schenk de soep in 8 diepe borden. Schaaf er met een dunschiller mooie krullen parmezaan boven en serveer bij elk bord 2 stukken knoflooktoast.