bewaar
Broccolisoep met viscroutons
Broccolisoep met viscroutons
bewaar

Broccolisoep met viscroutons

20 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

1

ui

1 zak

panklare broccoliroosjes

2 eetlepels

olijfolie

2

groentebouillontabletten

2 sneetjes

witbrood

1 teentje

knoflook

2

ansjovisfilets

2

tomaten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Ui pellen en snipperen. Broccoli in kleinere roosjes verdelen. In soeppan 1 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 3 minuten bakken. Bouillontabletten oplossen in 600 ml kokend water en broccoli ca. 8 minuten in bouillon koken. Grill voorverwarmen. Korsten van brood snijden en brood in dobbelsteentjes snijden. Knoflook uitpersen boven rest van olie. Ansjovis fijnsnijden en door olie roeren. Brood besmeren met knoflookmengsel. Tomaten schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Brood ca. 2 minuten onder grill knapperig bakken. Broccoli met staafmixer in bouillon pureren. Broccolisoep opdienen in grote kommen gegarneerd met croutons en blokjes tomaat.