bewaar
Bruschette met linzenpuree
Bruschette met linzenpuree
bewaar

Bruschette met linzenpuree

20 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 el

olijfolie

3

uien

1 teen

knoflook

4 sneden

meergranenvloerbrood

1 blik

linzen

1 el

verse salie

100 g

witte kaas (Griekse)

Aan de slag

Verhit 3 el olijfolie in een pan met een dikke bodem, schep de uien en knoflook erdoor en smoor ze in 10-15 minuten zachtjes gaar en goudbruin. Rooster het brood goudbruin in de broodrooster of in een hete grillpan. Meng de linzen met een derde van het uimengsel, el salie, 2 el olijfolie en een beetje zout en peper in de keukenmachine tot een gladde puree. Besprenkel de bruschette met de rest van de olijfolie en bestrijk ze royaal met de linzenpuree. Verdeel de rest van het uimengsel erover. Bestrooi met de kaas en de rest van de salie. Maal er nog wat peper boven.

algemeenBestrooi de uien voor het smoren met wat zout, dan worden ze nog zoeter en lekkerder. Ui bevat namelijk veel suiker en zout laat deze smaak beter uitkomen.