Spinaziestamppot met kip
Romige stamppot met kruidige kip en een lekkere bite van amandelen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg kruimige aardappel
- 1 grote ui
- 450 g diepvries spinazie
- 25 g ongezouten roomboter
- 1 el milde kerriepoeder
- 4 kipfilets (klein)
- 50 g amandelschaafsel
- 125 ml crème fraîche
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snipper de ui. Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Laat de spinazie op laag vuur ontdooien en laat zodra de spinazie ontdooid is even uit lekken in een vergiet.
- Bak de ui glazig in de boter, bak het kerriepoeder 1 min. mee. Wrijf de kipfilets in met peper en zout en leg deze tussen de ui. Bak de kip in 10 min. rondom bruin en gaar. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Giet de aardappelen af en stamp met de crème fraîche tot een puree. Meng het uimengsel met het bakvet en de helft van het amandelschaafsel door de puree.
- Schep de spinazie in gedeelten door puree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilets in plakjes. Verdeel de stamppot over de borden en leg de plakjes kip erop. Garneer met de rest van het amandelschaafsel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 75 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Spinaziestamppot met kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinaziestamppot met kip
- 1 kg kruimige aardappel
- 1 grote ui
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snipper de ui. Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar.
- 450 g diepvries spinazie
Laat de spinazie op laag vuur ontdooien en laat zodra de spinazie ontdooid is even uit lekken in een vergiet.
- 25 g ongezouten roomboter
- 1 el milde kerriepoeder
- 4 kipfilets
Bak de ui glazig in de boter, bak het kerriepoeder 1 min. mee. Wrijf de kipfilets in met peper en zout en leg deze tussen de ui.
- 50 g amandelschaafsel
Bak de kip in 10 min. rondom bruin en gaar. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
- 125 ml crème fraîche
Giet de aardappelen af en stamp met de crème fraîche tot een puree. Meng het uimengsel met het bakvet en de helft van het amandelschaafsel door de puree.
Schep de spinazie in gedeelten door puree. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilets in plakjes.
Verdeel de stamppot over de borden en leg de plakjes kip erop. Garneer met de rest van het amandelschaafsel.