bewaar
Reebiefstuk met spinaziestamppot
Reebiefstuk met spinaziestamppot
bewaar

Reebiefstuk met spinaziestamppot

35 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

kruimige aardappel

½

knolselderij

4

reebiefstukken

6 plakjes

serranoham

4 el

traditionele olijfolie

125 g

crème fraîche

300 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in stukken. Kook ze 20 min. in water met zout.

2

Wikkel ondertussen elke biefstuk in 1 ½ plakje serranoham en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met peper. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 3 min. aan elke kant. Laat op een bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.

3

Giet de aardappelen en knolselderij af, voeg de crème fraîche en de rest van de olie toe en stamp tot een grove puree. Zet de pan op laag vuur en voeg de spinazie in delen toe. Roer telkens tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over borden en serveer de biefstukken erbij.

tip

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.