bewaar
Spinaziestamppot met cervelaat
Spinaziestamppot met cervelaat
bewaar

Spinaziestamppot met cervelaat

De worst wordt deze keer niet náást de stamppot geserveerd, maar erín.

30 min. bereiden
171waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

kruimige aardappel

750 g

diepvries fijngesneden spinazie

3 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

8

zongedroogde tomaten in pot

1

fijne cervelaatworst

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

De worst wordt deze keer niet náást de stamppot geserveerd, maar erín.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 15 min. in een ruime pan water met zout. Giet af en vang het kookvocht op. Schenk 150 ml kookvocht terug in de pan bij de aardappelen.

2

Voeg de bevroren spinazie toe aan de aardappelen en kook nog ca. 5 min.

3

Neem de pan van het vuur. Voeg de olie toe en stamp het aardappel spinaziemengsel met de pureestamper tot een smeuïge stamppot.

4

Pers de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de cervelaatworst in blokjes. Voeg de knoflook, de tomaatreepjes en 1-2 el olie uit het potje van de tomaten aan de stamppot toe.

5

Schep de cervelaatworst erdoor en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met een gehaktbal met kaas & mosterd (recept elders op ah.nl/recepten).

variatietipReepjes zongedroogde tomaat zijn ook lekker op een broodje tonijnsalade.