Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
Hollandse pot met een mediterraan tintje: het beste van twee werelden.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg kruimige aardappel
- 100 g koelverse zongedroogde tomaten
- 3 el traditionele olijfolie
- 4 runderworstjes
- 450 g diepvries spinazie (ontdooid)
- 50 ml halfvolle melk
- 1 el azijn
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in stukken Kook de aardappels gaar in 20 min. Week de tomaten 5 min. in heet water, snijd dan in dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de worstjes op matig vuur in 15 min. gaar.
- Voeg na 5 min. de tomaatreepjes toe en bak mee. Verwarm de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de aardappels af. Stamp de aardappels met (warme) melk, de rest van de olie en de azijn tot een grove puree.
- Schep de spinazie, tomaatreepjes met het bakvet van de worstjes door de puree. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de worstjes over de borden.
Tip:
prijs per persoon 2.00 (in oktober 2005)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 725 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
- 1 kg kruimige aardappel
- 100 g koelverse zongedroogde tomaten
- 2 el traditionele olijfolie
- 4 runderworstjes
Schil de aardappelen en snijd in stukken Kook de aardappels gaar in 20 min. Week de tomaten 5 min. in heet water, snijd dan in dunne reepjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de worstjes op matig vuur in 15 min. gaar.
- 450 g diepvries spinazie
- 50 ml halfvolle melk
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 el azijn
Voeg na 5 min. de tomaatreepjes toe en bak mee. Verwarm de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de aardappels af. Stamp de aardappels met (warme) melk, de rest van de olie en de azijn tot een grove puree.
Schep de spinazie, tomaatreepjes met het bakvet van de worstjes door de puree. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de worstjes over de borden.