bewaar
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
bewaar

Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes

Hollandse pot met een mediterraan tintje: het beste van twee werelden.

30 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

100 g

koelverse zongedroogde tomaten

3 el

traditionele olijfolie

4

runderworstjes

450 g

diepvries spinazie

50 ml

halfvolle melk

1 el

azijn

Hollandse pot met een mediterraan tintje: het beste van twee werelden.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in stukken Kook de aardappels gaar in 20 min. Week de tomaten 5 min. in heet water, snijd dan in dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak de worstjes op matig vuur in 15 min. gaar.

2

Voeg na 5 min. de tomaatreepjes toe en bak mee. Verwarm de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de aardappels af. Stamp de aardappels met (warme) melk, de rest van de olie en de azijn tot een grove puree.

3

Schep de spinazie, tomaatreepjes met het bakvet van de worstjes door de puree. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel samen met de worstjes over de borden.

tip

algemeenprijs per persoon 2.00 (in oktober 2005)