Oven­scho­tel met spi­na­zie

Van deze ovenschotel warm je in no-time op. De zongedroogde tomaatjes en witte kaasblokjes geven dit gerecht een speelse smaak.

(321) waardeer
hollands hoofdgerecht Van deze ovenschotel warm je in no-time op. De zongedroogde tomaatjes en witte kaasblokjes geven dit gerecht een speelse smaak. 4 personen
3 321

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aardappelstamper
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 200 ºC. Kook de aardappelen in de schil in 25 min gaar. Laat ze iets afkoelen en pel de schil er af. Verwarm de melk in een steelpan en smelt de boter erin. Schenk bij de aardappelen en stamp tot puree.
  2. Verhit de olie en bak het gehakt in 8 min. rul. Verdeel het gehakt over de ovenschaal. Verhit de olie en bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat in delen slinken. Laat de spinazie uitlekken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de spinazie en de tomaten over het gehakt, bedek met de puree en bestrooi met de kaas. Verhit ca. 10 min. in het midden van de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven op 200 ºC.

2
2
  • 600 g kruimige aardappelen

Kook de aardappelen in de schil in 25 min gaar. Laat ze iets afkoelen en pel de schil er af.

3
3
  • 100 ml halfvolle melk
  • 25 g ongezouten roomboter

Verwarm de melk in een steelpan en smelt de boter erin. Schenk bij de aardappelen en stamp tot puree.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie en bak het gehakt in 8 min. rul. Verdeel het gehakt over de ovenschaal.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 teen knoflook

Verhit de olie en bak de knoflook 1 min.

6
6
  • 600 g verse spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat in delen slinken. Laat de spinazie uitlekken. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 100 g semi-zongedroogde tomaten
  • 200 g witte kaasblokjes

Verdeel de spinazie en de tomaten over het gehakt, bedek met de puree en bestrooi met de kaas.

8
8

Verhit ca. 10 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.