bewaar
Ovenschotel met spinazie
Ovenschotel met spinazie
bewaar

Ovenschotel met spinazie

Van deze ovenschotel warm je in no-time op. De zongedroogde tomaatjes en witte kaasblokjes geven dit gerecht een speelse smaak.

45 min. bereiden
10 min. oventijd
323waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

kruimige aardappelen

100 ml

halfvolle melk

25 g

ongezouten roomboter

2 el

traditionele olijfolie

300 g

rundergehakt

1 teen

knoflook

600 g

verse spinazie

100 g

semi-zongedroogde tomaten

200 g

witte kaasblokjes

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Van deze ovenschotel warm je in no-time op. De zongedroogde tomaatjes en witte kaasblokjes geven dit gerecht een speelse smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 200 ºC. Kook de aardappelen in de schil in 25 min gaar. Laat ze iets afkoelen en pel de schil er af. Verwarm de melk in een steelpan en smelt de boter erin. Schenk bij de aardappelen en stamp tot puree.

2

Verhit de olie en bak het gehakt in 8 min. rul. Verdeel het gehakt over de ovenschaal. Verhit de olie en bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat in delen slinken. Laat de spinazie uitlekken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de spinazie en de tomaten over het gehakt, bedek met de puree en bestrooi met de kaas. Verhit ca. 10 min. in het midden van de oven.