bewaar
Witlof-appelstamppot met Leidse kaas
Witlof-appelstamppot met Leidse kaas
bewaar

Witlof-appelstamppot met Leidse kaas

Frisse appelstukjes en pittige oude kaas met komijn: topcombi!

30 min. bereiden
169waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

kruimige aardappel

1

grote rode ui

750 g

witlof

2

Royal Gala appels

2 el

ongezouten roomboter

3 tl

kerriepoeder

300 g

Leidse oude kaas

200 ml

crème fraîche

Frisse appelstukjes en pittige oude kaas met komijn: topcombi!

Aan de slag

1

Schil de aardappels, snijd in stukken en was ze. Kook de aardappels in ca. 20 min. in water met wat zout gaar. Pel en snipper de ui. Maak de witlof schoon en snijd in ringetjes. Was de appels en halveer ze, verwijder de klokhuizen en snijd in plakjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui met het kerriepoeder ca. 3 min. Bak de witlof en het grootste gedeelte van de appelplakjes ca. 5 min. mee.

2

Snijd de kaas in blokjes. Giet de aardappels af en stamp met de crème fraîche tot puree. Schep het groentemengsel en de kaasblokjes erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Garneer met de achtergehouden appelplakjes.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.