bewaar
Stamppot rauwe spinazie met kip
Stamppot rauwe spinazie met kip
bewaar

Stamppot rauwe spinazie met kip

30 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappels

1 grote

ui

25 g

boter

1 eetlepel

milde kerriepoeder

4 kleine

kipfilets

50 g

amandelschaafsel

125 ml

kookroom

600 g

panklare spinazie

Aan de slag

Aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Ui in boter glazig bakken, kerriepoeder 1 min. meebakken. Kipfilets inwrijven met zout en peper en tussen ui leggen. Kip in 10 min. rondom bruin en gaar bakken. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren. Kookroom zachtjes verwarmen. Aardappels afgieten en met warme kookroom tot puree stampen. Uimengsel met bakvet en helft van amandelschaafsel door puree mengen. Spinazie in gedeelten door puree scheppen. Stamppot op laag vuur nog even verwarmen, zodat spinazie iets slinkt. Op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets in plakjes snijden. Stamppot over vier borden verdelen en plakjes kip erop leggen. Garneren met rest van amandelschaafsel.