bewaar
Stamppot rauwe spinazie met spek
Stamppot rauwe spinazie met spek
bewaar

Stamppot rauwe spinazie met spek

In deze winterse schotel geen andijvie, maar zijn groentebroer spinazie.

40 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼

kruimige aardappelen

125 g

ontbijtspek

500 g

cherrytomaten aan de tak

3

bosuien

600 g

verse spinazie

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

In deze winterse schotel geen andijvie, maar zijn groentebroer spinazie.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen in grove stukken, snijd ze in grote stukken was ze daarna. Kook de aardappelen in weinig water in 15-20 min. gaar. Verwarm de ovengrill voor. Halveer de speklapjes en spreid ze uit over de bakplaat. Knip de takken van de trostomaatjes in stukken en leg ze naast het spek. Schuif de bakplaat onder de hete grill. Rooster 6-8 minuten tot het spek knapperig is en de schil van de tomaatjes barst.

2

Giet de aardappelen af. Stamp ze met melk en boter tot een smeuïge puree. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Schep de uitjes samen met de spinazie door de puree en verwarm de stamppot op laag vuur door. Breng op smaak met peper, eventueel zout en nootmuskaat. Schep de stampot op de borden en leg de spek en tomaatjes erop.