Stamp­pot rau­we spi­na­zie met spek

In deze winterse schotel geen andijvie, maar zijn groentebroer spinazie.

(50) waardeer
hollands hoofdgerecht In deze winterse schotel geen andijvie, maar zijn groentebroer spinazie. 4 personen
3 50

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen in grove stukken, snijd ze in grote stukken was ze daarna. Kook de aardappelen in weinig water in 15-20 min. gaar. Verwarm de ovengrill voor. Halveer de speklapjes en spreid ze uit over de bakplaat. Knip de takken van de trostomaatjes in stukken en leg ze naast het spek. Schuif de bakplaat onder de hete grill. Rooster 6-8 minuten tot het spek knapperig is en de schil van de tomaatjes barst.
  2. Giet de aardappelen af. Stamp ze met melk en boter tot een smeuïge puree. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Schep de uitjes samen met de spinazie door de puree en verwarm de stamppot op laag vuur door. Breng op smaak met peper, eventueel zout en nootmuskaat. Schep de stampot op de borden en leg de spek en tomaatjes erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 470 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Stamppot rauwe spinazie met spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot rau­we spi­na­zie met spek

1
1
  • 1¼ kruimige aardappelen
  • 125 g ontbijtspek

Schil de aardappelen in grove stukken, snijd ze in grote stukken was ze daarna. Kook de aardappelen in weinig water in 15-20 min. gaar. Verwarm de ovengrill voor. Halveer de speklapjes en spreid ze uit over de bakplaat.

2
2
  • 500 g cherrytomaten aan de tak

Knip de takken van de trostomaatjes in stukken en leg ze naast het spek. Schuif de bakplaat onder de hete grill. Rooster 6-8 minuten tot het spek knapperig is en de schil van de tomaatjes barst.

3
3
  • 3 bosuien
  • 600 g verse spinazie

Giet de aardappelen af. Stamp ze met melk en boter tot een smeuïge puree. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Schep de uitjes samen met de spinazie door de puree en verwarm de stamppot op laag vuur door.

4
4
  • 1 mespunt gedroogde nootmuskaat

Breng op smaak met peper, eventueel zout en nootmuskaat. Schep de stampot op de borden en leg de spek en tomaatjes erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.