bewaar
Kip met gemberjus en kerrieaardappeltjes
Kip met gemberjus en kerrieaardappeltjes
bewaar

Kip met gemberjus en kerrieaardappeltjes

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bos

bospeen

1 potje

stemgember

4

kipfilets

30 g

boter

1 zak

krieltjes

1 zakje

jus naturel

1 eetlepel

citroensap

1 eetlepel

kerriepoeder

Aan de slag

Peentjes schoonmaken en in schuine plakjes snijden. 4 bolletjes gember grof snijden. Kipfilets bestrooien met wat zout en peper. In koekenpan 25 g boter smelten en op hoog vuur kipfilets in 3 min. aan beide kanten lichtbruin bakken. Kipfilets op laag vuur in ca. 15 min. gaarbakken. Ondertussen wortels in ca. 8 min. beetgaar koken. Krieltjes in ca. 8 min. gaarkoken. 300 ml water en inhoud zakje Jus toevoegen aan kip en al roerend aan de kook brengen. Stukjes gember, naar smaak scheutje gembersiroop (uit potje) en citroensap toevoegen. Krieltjes afgieten en mengen met kerriepoeder en rest boter. Kipfilet op 4 borden leggen, wortels ernaast leggen en jus erover schenken. Kerriekrieltjes erbij geven.