bewaar
Filet met spek en bloemkoolsalade
Filet met spek en bloemkoolsalade
bewaar

Filet met spek en bloemkoolsalade

30 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

aardappels

1

bloemkool

1 schaaltje

filetlapjes

1 eetlepel

salieblaadjes

1 schaaltje

gerookt ontbijtspek

1 zakje

verse peterselie

1 grote

ui

5 eetlepels

mayonaise

3 eetlepels

azijn

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • barbecue

Aan de slag

Aardappelen halveren en verdelen over 8 vellen aluminiumfolie. Bestrooien met zout en peper naar smaak. Op barbecue in ca. 20 min. gaarpoffen, zo nu en dan keren. Intussen bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en in ruim kokend water met wat zout in ca. 8 min. beetgaar koken. Afgieten en koud afspoelen. Filetlapjes bestrooien met zout, peper en beetje salie. In de lengte oprollen. Met spek omwikkelen. Op barbecue in ca. 5 min. gaar en krokant laten worden. Peterselie fijnsnijden. Ui pellen en fijnsnijden. 3 el mayonaise mengen met 2/3 peterselie en 2/3 ui. Naar smaak zout en peper toevoegen. In schaal dressing maken van rest mayonaise, azijn, 3 el water, zout en peper naar smaak. Met rest peterselie, rest ui en bloemkoolroosjes mengen. Filets, aardappels in aluminiumfolie en mayosausje over 4 borden verdelen. Serveer met bloemkoolsalade.