bewaar
Tortelloni met spinazie uit de oven
Tortelloni met spinazie uit de oven
bewaar

Tortelloni met spinazie uit de oven

Ideaal gerecht voor als je een etentje geeft: je bereidt alles van tevoren voor, en dan hoeft de schotel alleen nog de oven in.

20 min. bereiden
135waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse tortelloni verdi

2 tenen

knoflook

2 sneetjes

brood

50 g

pijnboompitten

4 el

traditionele olijfolie

600 g

verse spinazie

50 g

rozijnen

125 ml

sour cream

Dit heb je nodig

  • wok

  • lage ovenschaal

Ideaal gerecht voor als je een etentje geeft: je bereidt alles van tevoren voor, en dan hoeft de schotel alleen nog de oven in.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tortelloni af. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de korstjes van de boterhammen en verkruimel het brood. Meng de kruimels met de pijnboompitten, olie, peper en eventueel zout.

3

Verhit in een wok de rest an de olie en bak hierin de knoflook voor 1 min. Voeg de spinazie en rozijnen toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Schep de tortelloni in de ovenschaal en meng met de spinazie. Strooi de pijnboompitten erover. Zet ca. 5 min. in de hete oven totdat het kruim goudbruin is. Schep de tortelloni op de borden, serveer met sour cream.