Mozzarella in carrozza
620 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 bollen
½
200 ml
4
4
2 eetlepels
100 g
100 ml
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2007 nr. 09 - Italië! de geheimen van de keuken
Dep de mozzarella droog en snijd de bollen in 8 plakken. Snijd van het brood 8 dunne sneden. Doop de sneden brood een voor een in de melk, maar laat ze niet te nat worden. Klop in een diep bord de eieren los met wat zout. Leg 4 sneden brood op een plank en leg op elk 2 plakken mozzarella. Verdeel de ansjovisen oregano erover en strooi er wat (versgemalen) peper over. Leg de andere sneden brood erop. Wentel de sandwiches door de bloem en haal ze daarna door het losgeklopte ei. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sandwiches (met 2 tegelijk) in 5 minuten goudbruin, keer ze halverwege. Serveer direct.
Mozzarella in carrozza

4 personen
620 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Dep de mozzarella droog en snijd de bollen in 8 plakken. Snijd van het brood 8 dunne sneden. Doop de sneden brood een voor een in de melk, maar laat ze niet te nat worden. Klop in een diep bord de eieren los met wat zout. Leg 4 sneden brood op een plank en leg op elk 2 plakken mozzarella. Verdeel de ansjovisen oregano erover en strooi er wat (versgemalen) peper over. Leg de andere sneden brood erop. Wentel de sandwiches door de bloem en haal ze daarna door het losgeklopte ei. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sandwiches (met 2 tegelijk) in 5 minuten goudbruin, keer ze halverwege. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 bollen mozzarella
½ brood
200 ml melk
4 eieren
4 ansjovisfilets
2 eetlepels gedroogde oregano
100 g bloem
100 ml olijfolie extra vierge




