bewaar
Brood met knoflook en ansjovis
Brood met knoflook en ansjovis
bewaar

Brood met knoflook en ansjovis

30 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

bloem

1 zakje

gedroogde gist

6 el

olijfolie

6 teentjes

knoflook

1 el

gedroogde oregano

1 blikje

ansjovisfilets

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

Aan de slag

Meng in een kom de bloem, de gist en een snufje zout en voeg al roerend 2 el olijfolie en circa 225 ml lauw water toe. Kneed dit op het aanrecht in circa 5 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg in de kom afgedekt met folie circa 60 minuten rijzen, tot het in omvang is verdubbeld. Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de knoflook met de oregano en 4 el olijfolie. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van centimeter dik. Leg de lap deeg op een ingevette bakplaat. Strijk het knoflookmengsel uit over het deeg en verdeel de ansjovisfilets erover. Bestrooi royaal met peper en druppel er nog wat olijfolie over. Bak het brood in het midden van de oven in 15-20 minuten knapperig bruin en gaar.

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.