bewaar
Rainbow-sandwiches met zelfgemaakt paars brood
Rainbow-sandwiches met zelfgemaakt paars brood
bewaar

Rainbow-sandwiches met zelfgemaakt paars brood

Er is altijd wel wat te vieren, dus waarom maken we dan ook niet iets gezelligs van ons brood?

10 min. bereiden
25 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
7waarderingen

Ingrediënten

20 porties

500 g

bloem

2 tl

fijne kristalsuiker

7 g

gedroogde gist

45 g

ongezouten roomboter

250 ml

bietensap

1½ tl

fijn zeezout

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • staande mixer met deeghaken

  • cakevorm 30 cm

Er is altijd wel wat te vieren, dus waarom maken we dan ook niet iets gezelligs van ons brood?

Aan de slag

1

Doe de bloem, suiker, gist, boter, het bietensap, zout en het ei in de kom van de staande mixer. Meng op lage snelheid met een deeghaak in 6 min. tot een samenhangend elastisch deeg. Vorm een bal van het deeg en doe in een ingevette kom. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de cakeblik in. Kneed het deeg kort door en verdeel over de cakevorm. Bak het brood in ca. 25 min. gaar. Neem uit de oven en laat in 30 min. op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.

bereidingstipGeen staande mixer? Het kan ook met je handen. Kneed het mengsel in 10 min. tot een samenhangend elastisch deeg.

variatietipSnijd het brood in plakjes en beleg met bijvoorbeeld hüttenkäse, erwtenspread en kleurrijke groenten zoals peen julienne, bieten julienne, komkommer, tomaatjes of tuinkers.

Rainbow sandwiches met zelfgemaakt bietenbrood

Instructievideo - 00:38 min.