Rain­bow-sand­wi­ches met zelf­ge­maakt paars brood

Er is altijd wel wat te vieren, dus waarom maken we dan ook niet iets gezelligs van ons brood?

  • bijgerecht
  • 20 stuks
  • 115 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(5) waardeer
bijgerecht Er is altijd wel wat te vieren, dus waarom maken we dan ook niet iets gezelligs van ons brood? 20 stuks
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staande mixer met deeghaken
  • cakevorm 30 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem, suiker, gist, boter, het bietensap, zout en het ei in de kom van de staande mixer. Meng op lage snelheid met een deeghaak in 6 min. tot een samenhangend elastisch deeg. Vorm een bal van het deeg en doe in een ingevette kom. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de cakeblik in. Kneed het deeg kort door en verdeel over de cakevorm. Bak het brood in ca. 25 min. gaar. Neem uit de oven en laat in 30 min. op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.

bereidingstip:

Geen staande mixer? Het kan ook met je handen. Kneed het mengsel in 10 min. tot een samenhangend elastisch deeg.

variatietip:

Snijd het brood in plakjes en beleg met bijvoorbeeld hüttenkäse, erwtenspread en kleurrijke groenten zoals peen julienne, bieten julienne, komkommer, tomaatjes of tuinkers.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018

Rainbow-sandwiches met zelfgemaakt paars brood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rain­bow-sand­wi­ches met zelf­ge­maakt paars brood

1
1
  • 500 g bloem
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • 7 g gedroogde gist
  • 45 g ongezouten roomboter
  • 250 ml bietensap
  • 1½ tl fijn zeezout
  • 1 middelgroot ei

Doe de bloem, suiker, gist, boter, het bietensap, zout en het ei in de kom van de staande mixer.

2
2

Meng op lage snelheid met een deeghaak in 6 min. tot een samenhangend elastisch deeg.

3
3

Vorm een bal van het deeg en doe in een ingevette kom. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.

4
4

Verwarm de oven voor op 200 °C.

5
5

Vet de cakeblik in. Kneed het deeg kort door en verdeel over de cakevorm.

6
6

Bak het brood in ca. 25 min. gaar. Neem uit de oven en laat in 30 min. op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.

bereidingstip:

Geen staande mixer? Het kan ook met je handen. Kneed het mengsel in 10 min. tot een samenhangend elastisch deeg.

variatietip:

Snijd het brood in plakjes en beleg met bijvoorbeeld hüttenkäse, erwtenspread en kleurrijke groenten zoals peen julienne, bieten julienne, komkommer, tomaatjes of tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.