bewaar
Castiliaans rond brood
Castiliaans rond brood
bewaar

Castiliaans rond brood

55 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
36waarderingen

Ingrediënten

4 porties

500 g

bloem

2 zakjes

instant gist

1 eetlepel

suiker

2 theelepels

zout

1½ eetlepel

olijfolie

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Aan de slag

1

Boven grote kom bloem zeven. Gist, suiker en zout erdoor mengen. In midden van bloem kuiltje maken en hierin 2 dl lauw water schenken. Geheel in ca. 10 minuten tot mooi glad deeg kneden. Bal van deeg vormen en kom afdekken met vochtige theedoek. Deeg op warme plek ca. 1 1/2 uur laten rijzen, tot het volume is verdubbeld.

2

Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5. Deeg nog even doorkneden en platte bal van ca. 25 cm doorsnee vormen. Bakplaat invetten met 1 eetlepel olie en deegbal erop leggen. Met scherp mes ruitvormig patroon in bovenzijde van deegbal snijden. Deeg dun bestrijken met rest van olie en in oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken. Brood is gaar wanneer het hol klinkt als op de bodem wordt getikt.