bewaar
Masalakip met boontjes
Masalakip met boontjes
bewaar

Masalakip met boontjes

45 min. bereiden
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 tenen

knoflook

1

ui

3 el

kerriepoeder

2 tl

sambal oelek

4 el

traditionele olijfolie

2

kipdrumsticks

600 g

vastkokende aardappelen

2

gedroogde laurierblaadjes

300 ml

kraanwater

600 g

verse sperziebonen

Aan de slag

1

Pers de knoflook en rasp de ui. Meng in een kommetje de kerriepoeder met de knoflook, ui, sambal, peper en de helft van de olie. Wrijf de drumsticks rondom in met deze masala. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de drumsticks rondom bruin. Schil en snijd de aardappelen in de lengte in grove stukken en leg ze met de laurierblaadjes tussen de drumsticks in de hapjespan.

2

Voeg het water toe en breng op smaak met zout. Breng het geheel aan de kook en stoof de kip afgedekt in 20-30 min. zachtjes gaar. Snijd ondertussen de puntjes van de sperziebonen en halveer ze. Kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-15 min. gaar. Serveer de masalakip met de boontjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Masalakip met boontjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig