bewaar
Provençaalse ovenschotel
Provençaalse ovenschotel
bewaar

Provençaalse ovenschotel

Laat de oven het werk doen! Bestrooi na het bakken met verse basilicum voor een Italiaans feestgevoel.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
241waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

ui

800 g

vastkokende aardappel

6

kipdrumsticks

6 el

traditionele olijfolie

2 el

gedroogde Provençaalse kruiden

1

courgette

1

verse bospeen

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • braadslede

Laat de oven het werk doen! Bestrooi na het bakken met verse basilicum voor een Italiaans feestgevoel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd ze in parten. Snijd de uien in ringen.

2

Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakken. Maak de peen schoon. Meng de uien, aardappelen, drumsticks en olie in de braadslee. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak.

3

Zet de braadslee 20 min. in de oven. Voeg de groenten toe en schep alles om. Zet nog 15 min. in de oven. Scheur ondertussen de blaadjes van de basilicum. Neem de braadslee uit de oven en bestrooi naar smaak met de basilicum.

Groente in de lengte snijden

Instructievideo - 00:45 min.