bewaar
Provençaalse kip met venkel
Provençaalse kip met venkel
bewaar

Provençaalse kip met venkel

25 min. bereiden
139waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

500 g

kipfilet

4 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

1 el

gedroogde Provençaalse kruiden

1

groene paprika

2

venkelknollen

1

citroen

2 el

kappertjes

8 g

verse basilicum

Aan de slag

1

Snijd de ui in ringen en de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uienringen 3 min. Pers de knoflook erboven en voeg de Provençaalse kruiden toe. Voeg de kip toe en braad die kort aan. Breng op smaak met peper en zout.

2

Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Snijd de venkelknol in stukken, verwijder de harde kern en voeg de venkel samen met de paprika toe. Laat 8 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur bakken tot de kip gaar is. Laat de groenten niet te zacht worden.

3

Pers de citroen uit en schenk het in de pan. Voeg de kappertjes toe. Bestrooi met de blaadjes basilicum.

combinatietipLekker met gebakken aardappelen.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.