bewaar
Pollo tonato met pastasalade
Pollo tonato met pastasalade
bewaar

Pollo tonato met pastasalade

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 el

traditionele olijfolie

260 g

kipfilet a la minute naturel

170 g

tonijnstukken in water

1 dl

kippenbouillon van tablet

300 g

schelpjespasta

750 g

diepvries Italiaanse roerbakgroente

340 g

augurk

Aan de slag

Verhit in een koekenpan olie. Bak de kipfilet op hoog vuur 2-3 min aan elke kant. Pureer de tonijn met bouillon en olie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Leg de kip in een platte schaal, schep de tonijnsaus erover en laat afkoelen. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de wokgroenten de laatste 5 min. Giet af en spoel met koud water na. Snijd de augurken in kleine blokjes en bewaar het vocht. Meng de pasta met de helft van de augurken, olie en 6 el van het augurkenvocht. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pastasalade over borden en schep de pollo tonato erover.