bewaar
Schnitzel met knoflook-groenten'cream'
Schnitzel met knoflook-groenten'cream'
bewaar

Schnitzel met knoflook-groenten'cream'

20 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

prei

6

zoetzure augurken

4 teentjes

knoflook

2 theelepels

paprikapoeder

2 zakjes

rauwkost

1 beker

zure room

3 eetlepels

zonnebloemolie

1 schaaltje

wienerschnitzels

2 blikjes

kidneybonen

Aan de slag

Prei wassen en in zeer smalle ringen snijden. Augurkjes grof hakken. Knoflook pellen en fijnhakken. In schaaltje augurk, helft knoflook, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl zout, 1/2 zakje rauwkost en sour cream mengen. Eventueel wat zoetzuur vocht van augurken toevoegen. Olie in ruime koekenpan verhitten en wienerschnitzels aan beide kanten in ca. 8 min. bruin en gaar bakken. In diepe pan 1 el olie verhitten, prei 5 min. bakken. Rest knoflook en 1 1/2 tl paprikapoeder toevoegen en 1 min. meebakken. Bonen afgieten en toevoegen. Rest rauwkost erdoor roeren en op laag vuur al roerende warm laten worden. Met zout en peper op smaak brengen. Bonen over 4 borden verdelen, schnitzels ernaast leggen en knoflook-groenten'cream' erbij scheppen.