bewaar
Schnitzel, citroen en courgette
Schnitzel, citroen en courgette
bewaar

Schnitzel, citroen en courgette

30 min. bereiden
30 min. wachten
86waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

aardappelen

5 el

olijfolie

2

courgettes

2 tenen

knoflook

2 x 2 stuks

wienerschnitzels

1

citroen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in partjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met (grof) zout naar smaak. Rooster in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

2

Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend in ca. 6 min. beetgaar. Bak de knoflook 1 min. mee en breng op smaak met peper en zout. Neem uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3

Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de schnitzels in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en besprenkel met het sap van 1/2 citroen. Snijd de andere 1/2 citroen in schijfjes. Verdeel de schnitzels en de courgette over 4 borden. Garneer met een schijfje citroen. Serveer met de aardappelpartjes.