Schnitzel, citroen en courgette

hoofdgerecht
4 personen
4
86
Advertentie
Ingrediënten
- 600 g aardappelen (vastkokend, schoongeboend)
- 5 el olijfolie
- 2 courgettes (in blokjes)
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 2 x 2 stuks wienerschnitzels
- 1 citroen
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in partjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met (grof) zout naar smaak. Rooster in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
- Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend in ca. 6 min. beetgaar. Bak de knoflook 1 min. mee en breng op smaak met peper en zout. Neem uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de schnitzels in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en besprenkel met het sap van 1/2 citroen. Snijd de andere 1/2 citroen in schijfjes. Verdeel de schnitzels en de courgette over 4 borden. Garneer met een schijfje citroen. Serveer met de aardappelpartjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 50 g
- vet 23 g
Ook te zien in
Allerhande magazine 2011 nr. 07 - Lekkerste recepten 2011 top 100
,
Receptkaart 2011 week 26-31