bewaar
Oosterse zalm op een bedje van peultjes
Oosterse zalm op een bedje van peultjes
bewaar

Oosterse zalm op een bedje van peultjes

30 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaaltje

peultjes

½

komkommer

1 bakje

verse koriander

8

radijsjes

limoen

4 el

roerbakolie

verse zalmfilet

Aan de slag

Kook de peultjes in ruim kokend water in 3-4 min. beetgaar. Halveer ondertussen de komkommer, schraap de zaadjes eruit en snijd de helften in kleine blokjes. Spoel de peultjes in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Meng ze in een kom met de komkommer, 3/4 van de koriander, de radijs, 1 el limoensap, 2 el olie en (versgemalen) zwarte peper naar smaak. Snijd de zalmfilet in vieren en wrijf de stukken in met peper en een mespunt zout. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets op zacht vuur in 4-6 min. gaar. Keer ze halverwege en besprenkel met de rest van het limoensap. Schep de peultjes en de komkommer op 4 borden en leg de zalmfilets erop. Schenk het bakvocht erover en bestrooi het gerecht met de rest van de koriander.

algemeenOmega 3-vetten zijn zo gezond, dat ze ? net als vitamines ? worden aanbevolen. In vette vis, zoals zalm, is deze Omega 3 rijk vertegenwoordigd.