bewaar
Haringsalade met appel
Haringsalade met appel
bewaar

Haringsalade met appel

15 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4

Hollandse Nieuwe haring

1 el

appelciderazijn

1 tl

mosterd

4 el

olijfolie

2 kleine

appels

1

sjalot

4 sneden

brood

1 el

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Verwijder het staartje van de haringen en snijd de haringfilets in de breedte in smalle reepjes. Klop in een schaal de azijn met de mosterd glad en roer er 2 eetlepels olie door. Breng de dressing op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de haring, de appel en de sjalot door de dressing. Verhit de grillpan. Bestrijk het brood aan beide zijden dun met de rest van de olie. Rooster het brood aan beide kanten goudbruin en krokant en leg het op vier borden. Verdeel er de haringsalade over en bestrooi met de peterselie. Direct serveren.