bewaar
Garnalen met pittige tomatensalsa
Garnalen met pittige tomatensalsa
bewaar

Garnalen met pittige tomatensalsa

20 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

reuzengarnalen

2

limoenen

4

tomaten

1 zakje

bosuitjes

1 zakje

koriander

1

rode peper

2 eetlepels

olijfolie

2 teentjes

knoflook

1 theelepel

gemalen komijn

1 theelepel

paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Ontdooi de garnalen en dep ze goed droog met keukenpapier. Pers 1 limoen uit, snijd de andere in 4 partjes. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in de kom de tomatenblokjes met de bosui, de helft van de koriander en de helft van de rode peper. Voeg het limoensap, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Zet de salsa tot gebruik apart. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de knoflook en resterende rode peper 30 seconden. Voeg de garnalen, komijn en paprikapoeder toe. Bak de garnalen 3-5 minuten op een matig vuur tot ze felroze kleuren. Strooi er de rest van de koriander over. Serveer de garnalen met de partjes limoen en tomatensalsa. Lekker met kleine bloemtortilla's of stokbrood.