Garnalen-citroenspiesen

220 kcal

20 min. bereiden, 1 uur wachten

3.7/5

(55)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • vijzel, 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water


2010 nr. 06 - Hollandse zomer

Aan de slag

  1. Rasp de gele schil van 1 citroen boven een kom en pers de vrucht erboven uit. Snijd de peper in reepjes en voeg toe. Pers 1 teen knoflook boven de kom. Kneus de koriander in de vijzel. Voeg met de olie en de garnalen toe. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Kook de rest van de knoflook 4 min. op laag vuur. Snijd de andere citroen in achten.

  2. Rijg de citroen, knoflook, garnaal en tomaat aan de satéstokjes. Gril ca. 6 min. op de barbecue.

  3. U kunt de garnalen 's ochtends marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.

  • Garnalen grillen op de barbecue

    Instructievideo - 00:45 min.

Wat vond je van dit recept?

Garnalen-citroenspiesen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig