bewaar
Tortilla met gegrilde kip en paprika
Tortilla met gegrilde kip en paprika
bewaar

Tortilla met gegrilde kip en paprika

Ook kids smullen ervan! Mits je de rode peper weglaat als ze mee-eten.

25 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kipfilet

3 el

citroensap

1 el

traditionele olijfolie

2

tomaten

1

rode peper

2

rijpe avocado's

1

ui

15 g

verse koriander

3

rode paprika's

4

bloemtortilla's

Dit heb je nodig

  • grillpan

Ook kids smullen ervan! Mits je de rode peper weglaat als ze mee-eten.

Aan de slag

1

Snijd de kip in smalle repen. Meng in een kom 2 el citroensap met de olie en marineer hierin de kip 15 minuten. Kruis de tomaten in en dompel ze 1 minuut in kokend water. Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2

Snijd de peper in de lengte open. Verwijder de zaadjes en hak daarna fijn. Schil de avocado's, verwijder de pitten en snijd ze in blokjes. Snijd de ui fijn. Snijd de koriander grof. Prak in een lage schaal met een vork of pureestamper de avocado fijn met de tomaat, rode peper, ui en de rest van het citroensap. Breng de guacamole op smaak met zout en peper. Roer de helft van de koriander erdoor en zet apart.

3

Snijd de paprika in repen. Verhit de grillpan, rooster de paprika 1-2 minuten en schep hem in een schaal. Gril de kipreepjes 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze bij de paprika en meng met de rest van de koriander.

4

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het kipmengsel erover. Rol ze op en serveer met de guacamole.