bewaar
Salade met mais en kip
Salade met mais en kip
bewaar

Salade met mais en kip

Gezonde salade. Door de zelfgemaakte korianderdressing krijgt ie een Indiaas tintje.

25 min. bereiden
4 min. oventijd
169waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kipfilet

4 el

traditionele olijfolie

1

komkommer

15 g

verse koriander

2 el

citroensap

1

avocado

300 g

mais in blik

4

meergranen tortillawraps

Gezonde salade. Door de zelfgemaakte korianderdressing krijgt ie een Indiaas tintje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kipfilet in reepjes en breng op smaak met peper en zout. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 6 min. gaar. Laat afkoelen. Snijd de komkommer in plakjes van ½ cm en die in reepjes van ½ cm. Snijd de koriander fijn en meng met de rest van de olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes en schep om met de korianderdressing. Voeg de komkommer en de uitgelekte mais toe.

3

Snijd de tortillawraps elk in 6 punten. Rooster ze in ca. 4 min. krokant op het rooster van de oven. Meng de kip door de salade en serveer met de tortilla's.