bewaar
Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
bewaar

Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika

Je kunt 'm bestellen óf gewoon helemaal zelf maken. Veel lekkerder!

45 min. bereiden
10 min. oventijd
pittig
177waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 tenen

knoflook

1

aubergine

1

rode paprika

1

rode peper

4 el

traditionele olijfolie

2

tomaten

300 g

rundergehakt

½ tl

zout

4 el

volle yoghurt

2 el

mayonaise

1 el

water

8

bloemtortilla's

70 g

tomatenpuree

Je kunt 'm bestellen óf gewoon helemaal zelf maken. Veel lekkerder!

Aan de slag

1

Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de aubergine in dunne repen van 5 cm. Snijd de paprika in dunne repen en hak de rode peper fijn. Fruit in een koekenpan de ui en 2 teentjes knoflook 2 min. in 1/4 van de olie. Ontvel de tomaten, halveer en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng in een kom het gehakt met de tomaat, ui, rode peper en het zout. Laat het mengsel afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

2

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de aubergine en paprika 10 min., breng op smaak met peper en zout. Schep de groenten in een schaal en laat afkoelen. Roer de yoghurt, mayonaise, rest van knoflook met het water tot een knoflooksaus. Breng op smaak met peper en zout en bewaar tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.

3

Verwarm het auberginemengsel. Bestrijk de tortilla's dun met tomatenpuree en verdeel het gehaktmengsel erover. Bak de tortilla's per 4 stuks tegelijk ca. 10 min. in de oven. Beleg de pizza's aan tafel met het auberginemengsel en rol op. Serveer de saus ernaast.