Pi­de met lams­ge­hakt en ge­bak­ken ei­tje

Heerlijk gevuld én zelfgemaakt.

  • lunch
  • 4 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(0) waardeer
turks lunch Heerlijk gevuld én zelfgemaakt. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de tarwebloem, gist, suiker, 1 el olie en het water in een kom en meng kort tot een samenhangend geheel. Voeg het zout toe en kneed min. 8 min. tot een fluweelzacht, elastisch deeg. Vet een kom in en doe het deeg erin. Bestrooi met wat bloem. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  2. Snipper ondertussen voor de vulling de ui. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd het vel van de worstjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de ui en paprika 3 min. op hoog vuur. Voeg het worstvlees en tomatenpuree toe en bak 3 min. Laat met een deksel op de pan op middelhoog vuur 5 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol elk uit tot een ovale lap van ca. 25 cm lang en 15 cm breed. Verdeel de vulling in het midden van het deeg en laat 2 cm van de randen vrij. Vouw de randen over de vulling. Knijp het deeg aan de uiteinden tot een puntje zodat er een schuitje ontstaat. Bestrijk de deegrandjes met de rest van de olie. Maak een kuiltje in de vulling en breek boven elke pide een ei. Leg de pides op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 min. in de oven.
  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de pides uit de oven en bestrooi met de peterselie. Serveer direct. Lekker met een schijfje citroen

serveertip:

Lekker met een schijfje citroen en harissa

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Augustus 2017

Pide met lamsgehakt en gebakken eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­de met lams­ge­hakt en ge­bak­ken ei­tje

1
1
  • 250 g tarwebloem
  • 3½ g gedroogde gist
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 el (olijf)olie
  • 150 ml water
  • 1 tl zout

Doe de tarwebloem, gist, suiker, 1/3 olie en het water in een kom en meng kort tot een samenhangend geheel. Voeg het zout toe en kneed min. 8 min. tot een fluweelzacht, elastisch deeg.

2
2

Vet een kom in en doe het deeg erin. Bestrooi met wat bloem. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.

3
3
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 300 g lams chipolataworstjes merguez

Snipper ondertussen voor de vulling de ui. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd het vel van de worstjes.

4
4
  • 1 el (olijf)olie
  • 3 el tomatenpuree

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en paprika 3 min. op hoog vuur. Voeg het worstvlees en tomatenpuree toe en bak 3 min.

5
5

Laat met een deksel op de pan op middelhoog vuur 5 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol elk uit tot een ovale lap van ca. 25 cm lang en 15 cm breed.

7
7

Verdeel de vulling in het midden van het deeg en laat 2 cm van de randen vrij. Vouw de randen over de vulling.

8
8
  • 1 el (olijf)olie

Knijp het deeg aan de uiteinden tot een puntje zodat er een schuitje ontstaat. Bestrijk de deegrandjes met de rest van de olie.

9
9
  • 4 middelgrote eieren

Maak een kuiltje in de vulling en breek boven elke pide een ei. Leg de pides op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 min. in de oven.

10
10
  • 7½ g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de pides uit de oven en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met een schijfje citroen en harissa

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.