Pi­de met fe­ta en lab­neh

Een lekker goed gevulde pide!

  • lunch
  • 4 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 12 min. oventijd
(0) waardeer
turks lunch Een lekker goed gevulde pide! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de tarwebloem, gist, suiker, de helft van de olie en het water in een kom en meng kort tot een samenhangend geheel. Voeg het zout toe en kneed 8 min. tot een fluweelzacht, elastisch deeg. Vet een kom in met wat olie en doe het deeg erin. Bestrooi met wat bloem. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  2. Halveer ondertussen voor de vulling de cherrytomaten. Meng de helft van de feta met de helft van labneh tot een glad mengsel. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol elk uit tot een ovaal van ca. 25 cm lang en 15 cm breed. Verdeel het feta-labnehmengsel over het midden van het deeg en laat 2 cm van de randen vrij. Leg de cherrytomaten er met de snijkant naar boven op en verkruimel de feta erover. Vouw de randen over de vulling en knijp het deeg aan de uiteinden tot een puntje zodat er een schuitje ontstaat. Bestrijk de deegrandjes met de rest van de olie. Leg de pides op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. in het midden van de oven.
  3. Snijd ondertussen de munt fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in heel dunne ringetjes. Neem de pides uit de oven en bestrooi met de kruidenmix uit het zakje van de labneh. Verdeel de munt en de peperringetjes over de pides en serveer de rest van de labneh erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Augustus 2017

Pide met feta en labneh

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­de met fe­ta en lab­neh

1
1
  • 250 g tarwebloem
  • 3½ g gedroogde gist
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 el (olijf)olie
  • 150 ml water

Doe de tarwebloem, gist, suiker, de helft van de olie en het water in een kom en meng kort tot een samenhangend geheel.

2
2
  • 1 tl zout

Voeg het zout toe en kneed 8 min. tot een fluweelzacht, elastisch deeg.

3
3

Vet een kom in met wat olie en doe het deeg erin. Bestrooi met wat bloem. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 50 g feta
  • 100 g koelverse labneh yoghurt dip

Halveer ondertussen voor de vulling de cherrytomaten. Meng de feta met de labneh tot een glad mengsel.

5
5

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol elk uit tot een ovaal van ca. 25 cm lang en 15 cm breed.

6
6
  • 50 g feta

Verdeel het feta-labnehmengsel over het midden van het deeg en laat 2 cm van de randen vrij. Leg de cherrytomaten er met de snijkant naar boven op en verkruimel de feta erover.

7
7

Vouw de randen over de vulling en knijp het deeg aan de uiteinden tot een puntje zodat er een schuitje ontstaat.

8
8
  • 1 el (olijf)olie

Bestrijk de deegrandjes met de rest van de olie. Leg de pides op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. in het midden van de oven.

9
9
  • 5 g verse munt
  • 1 rode peper

Snijd ondertussen de munt fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes uit vallen. Snijd de peper in heel dunne ringetjes. Neem de pides uit de oven en bestrooi met de kruidenmix uit het zakje van de labneh.

10
10
  • 100 g koelverse labneh yoghurt dip

Verdeel de munt en de peperringetjes over de pides en serveer de rest van de labneh erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.