Zoet­zu­re pom­poen­sa­la­de met ro­de pe­per, fe­ta en za'atar

Dit bijgerecht kun je al 3 dagen van tevoren maken!

(6) waardeer
bijgerecht Dit bijgerecht kun je al 3 dagen van tevoren maken! 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook. Voeg als het water kookt de azijn, suiker en het zout toe en roer tot de suiker is opgelost. Voeg dan de pompoenblokjes toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de pompoen 5 min. en zet het vuur uit. Laat de pompoen in het kookwater afkoelen tot kamer­ temperatuur. Dit duurt ca. 2 uur.
  2. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Verkruimel de feta. Giet de pompoen af en doe in een mooie schaal. Bestrooi met de peper en feta en besprenkel met de olie. Bestrooi met de za’atar en serveer.

bereidingstip:

Je kunt de zoetzure pompoenblokjes 3 dagen van tevoren maken.

Tip:

Je kunt dit recept makkelijk verdubbelen als je extra eters hebt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Zoetzure pompoensalade met rode peper, feta en za'atar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet­zu­re pom­poen­sa­la­de met ro­de pe­per, fe­ta en za'atar

1
1
  • 1 liter water

Breng het water aan de kook.

2
2
  • 150 ml appelciderazijn
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 tl zout

Voeg als het water kookt de azijn, suiker en het zout toe en roer tot de suiker is opgelost.

3
3
  • 800 g koelverse pompoenblokjes

Voeg dan de pompoenblokjes toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de pompoen 5 min. en zet het vuur uit.

4
4

Laat de pompoen in het kookwater afkoelen tot kamer­ temperatuur. Dit duurt ca. 2 uur.

5
5
  • 1 rode peper
  • 100 g feta

Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Verkruimel de feta.

6
6
  • 2 el extra vierge olijfolie

Giet de pompoen af en doe in een mooie schaal. Bestrooi met de peper en feta en besprenkel met de olie.

7
7
  • 1 el za'atar

Bestrooi met de za’atar en serveer.

bereidingstip:

Je kunt de zoetzure pompoenblokjes 3 dagen van tevoren maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.