bewaar
Zoetzure pompoensalade met rode peper, feta en za'atar
Zoetzure pompoensalade met rode peper, feta en za'atar
bewaar

Zoetzure pompoensalade met rode peper, feta en za'atar

Dit bijgerecht kun je al 3 dagen van tevoren maken!

20 min. bereiden
2 uur wachten
licht pittig
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

water

150 ml

appelciderazijn

100 g

kristalsuiker

2 tl

zout

800 g

koelverse pompoenblokjes

1

rode peper

100 g

feta

2 el

extra vierge olijfolie

1 el

za'atar

Dit bijgerecht kun je al 3 dagen van tevoren maken!

Aan de slag

1

Breng het water aan de kook. Voeg als het water kookt de azijn, suiker en het zout toe en roer tot de suiker is opgelost. Voeg dan de pompoenblokjes toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de pompoen 5 min. en zet het vuur uit. Laat de pompoen in het kookwater afkoelen tot kamer­ temperatuur. Dit duurt ca. 2 uur.

2

Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Verkruimel de feta. Giet de pompoen af en doe in een mooie schaal. Bestrooi met de peper en feta en besprenkel met de olie. Bestrooi met de za’atar en serveer.

tip

bereidingstipJe kunt de zoetzure pompoenblokjes 3 dagen van tevoren maken.

algemeenJe kunt dit recept makkelijk verdubbelen als je extra eters hebt.