bewaar
Pompoensalade
Pompoensalade
bewaar

Pompoensalade

Het zoete van geroosterde pompoen, het knapperige van de pitjes en het zurige van de balsamico: een salade met pit!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
125waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

verse pompoen

5 el

olijfolie extra vierge

1

rode ui

8

semi zongedroogde tomaten

75 g

rucola

1 el

pompoenpitten

2 el

balsamicoazijn

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het zoete van geroosterde pompoen, het knapperige van de pitjes en het zurige van de balsamico: een salade met pit!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in parten van 2 cm breed. Laat de schil zitten. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen in de oven in 25-30 min. bruin en gaar.

2

Snipper de ui en snijd de tomaten in reepjes. Leg de pompoen en rucola op een schaal. Schep voorzichtig de ui, tomaat en pompoenpitten erdoor.

3

Besprenkel met balsamicoazijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstipJe kunt de pompoen 4 uur van tevoren roosteren. Leg de afgekoelde parten op de salade.
variatietipJe kunt de rest van de pompoenpitten gebruiken door muesli.

Pompoensalade

Het zoete van geroosterde pompoen, het knapperige van de pitjes en het zurige van de balsamico: een salade met pit!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig