bewaar
Pompoensalade
Pompoensalade
bewaar

Pompoensalade

Het zoete van geroosterde pompoen, het knapperige van de pitjes en het zurige van de balsamico: een salade met pit!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
124waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

verse pompoen

5 el

olijfolie extra vierge

1

rode ui

8

semi zongedroogde tomaten

75 g

rucola

1 el

pompoenpitten

2 el

balsamicoazijn

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het zoete van geroosterde pompoen, het knapperige van de pitjes en het zurige van de balsamico: een salade met pit!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in parten van 2 cm breed. Laat de schil zitten. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen in de oven in 25-30 min. bruin en gaar.

2

Snipper de ui en snijd de tomaten in reepjes. Leg de pompoen en rucola op een schaal. Schep voorzichtig de ui, tomaat en pompoenpitten erdoor.

3

Besprenkel met balsamicoazijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.

tip

bereidingstipJe kunt de pompoen 4 uur van tevoren roosteren. Leg de afgekoelde parten op de salade.

variatietipJe kunt de rest van de pompoenpitten gebruiken door muesli.