bewaar
Geroosterde pompoensalade
Geroosterde pompoensalade
bewaar

Geroosterde pompoensalade

15 min. bereiden
20 min. wachten
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

pompoen

6 el

olijfolie

2 tl

gedroogde tijm

½ bakje

garneeramandelen

1 el

balsamicoazijn

1 zak

rucola

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de zaden en draderige binnenkant van de pompoen en snijd de schil eraf. Leg in de oven-schaal. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak. Rooster ca. 20 min. in de oven. Laat ca. 10 min. afkoelen.

2

Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de amandelen in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op keukenpapier. Maak in een ondiepe schaal een dressing van de azijn, de rest van de olie en peper en zout naar smaak. Voeg de rucola toe en meng goed. Leg de pompoen erop en strooi de amandelen erover.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.