bewaar
Pompoensalade
Pompoensalade
bewaar

Pompoensalade

30 min. bereiden
45 min. wachten
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

pompoen

1 mespunt

chilipeper

1 tl

gemalen komijn (djinten)

1 tl

gedroogde oregano

6 el

olijfolie extra vierge

1

rode ui

1 bakje

cherry tomaten

1 bakje

koriander

1 pakje

chorizo

1 potje

witte bonen

1 zak

rucolaslamelange

Dit heb je nodig

  • vijzel of staafmixer

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 190 °C. Snijd de pompoen in parten en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de chilipeper, komijn, oregano, 3 el olie en peper en zout. Bak de pompoen 15 min. in de oven. Voeg de ui toe en bak 10 min. Voeg de tomaten toe en bak nog 10 min.

2

Maal de koriander fijn in de vijzel. Voeg de rest van de olie en peper en zout naar smaak toe.

3

Bak de chorizo ca. 4 min. in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Neem de groenten uit de oven en laat in een ruime schaal afkoelen tot lauw. Spoel de bonen onder koud water af. Meng met de sla en de groenten. Verdeel de chorizo en de korianderdressing erover.

algemeenMaak van de rest van de pompoen pompoenkoekjes (recept op ah.nl/recepten).