Spinaziesalade met sinaasappel en blauwaderkaas

Advertentie
Ingrediënten
- 25 g pijnboompitten
- 3 handsinaasappels
- 150 g gorgonzola ((kaas), in blokjes)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui
- 300 g panklare spinazie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een bordje afkoelen. Snijd de schil en het witte vel van de sinaasappels. Snijd de partjes boven een grote kom tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Voeg 1/3 van de gorgonzola en alle olijfolie toe aan het sinaasappelsap en klop alles met een garde tot een dressing. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de ui in dunne plakjes. Schep de spinazie, de ui en de helft van de partjes sinaasappel door de dressing. Verdeel de spinaziesalade over vier borden en strooi de pijnboompitten erover. Leg de rest van de sinaasappelpartjes en de stukjes gorgonzola erop en serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 350 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 12 g
- vet 29 g