bewaar
Spinaziesalade met sinaasappel en blauwaderkaas
Spinaziesalade met sinaasappel en blauwaderkaas
bewaar

Spinaziesalade met sinaasappel en blauwaderkaas

20 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

pijnboompitten

3

handsinaasappels

150 g

gorgonzola

3 eetlepels

olijfolie

1

rode ui

300 g

panklare spinazie

Aan de slag

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een bordje afkoelen. Snijd de schil en het witte vel van de sinaasappels. Snijd de partjes boven een grote kom tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Voeg 1/3 van de gorgonzola en alle olijfolie toe aan het sinaasappelsap en klop alles met een garde tot een dressing. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de ui in dunne plakjes. Schep de spinazie, de ui en de helft van de partjes sinaasappel door de dressing. Verdeel de spinaziesalade over vier borden en strooi de pijnboompitten erover. Leg de rest van de sinaasappelpartjes en de stukjes gorgonzola erop en serveer direct.