bewaar
Asperges met ei en botersaus
Asperges met ei en botersaus
bewaar

Asperges met ei en botersaus

Een grote classic met een hele kleine twist.

30 min. bereiden
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

verse witte asperges

6

middelgrote eieren

5 g

verse krulpeterselie

½

citroen

100 g

ongezouten roomboter

200 g

flinterdun gesneden kipfilet

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

Een grote classic met een hele kleine twist.

Aan de slag

1

Breng in een grote pan ruim water met eventueel zout aan de kook. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

2

Kook de asperges 10 min. Draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het kookvocht staan.

3

Kook ondertussen de eieren in 10 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend, pel en snijd in stukken. Druk het ei boven een kom met de bolle kant van een lepel door een zeef tot eikruim. Snijd de peterselie fijn en meng erdoor.

4

Pers de citroen uit. Smelt de boter in een pan en breng op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen), peper en zout.

5

Laat de asperges uitlekken en leg ze met de kopjes naar één kant op een grote schaal. Verdeel de kipfilet over het midden van de asperges. Schenk een beetje botersaus over de asperges en verdeel het eikruim erover. Bestrooi met de nootmuskaat en versgemalen peper. Serveer met de rest van de botersaus.

Asperges schillen

Instructievideo - 00:45 min.