As­per­ges met ei en bo­ter­saus

Een grote classic met een hele kleine twist.

(100) waardeer
hollands hoofdgerecht Een grote classic met een hele kleine twist. 4 personen
3 100

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een grote pan ruim water met eventueel zout aan de kook. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
  2. Kook de asperges 10 min. Draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het kookvocht staan.
  3. Kook ondertussen de eieren in 10 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend, pel en snijd in stukken. Druk het ei boven een kom met de bolle kant van een lepel door een zeef tot eikruim. Snijd de peterselie fijn en meng erdoor.
  4. Pers de citroen uit. Smelt de boter in een pan en breng op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen), peper en zout.
  5. Laat de asperges uitlekken en leg ze met de kopjes naar één kant op een grote schaal. Verdeel de kipfilet over het midden van de asperges. Schenk een beetje botersaus over de asperges en verdeel het eikruim erover. Bestrooi met de nootmuskaat en versgemalen peper. Serveer met de rest van de botersaus.
video

As­per­ges schil­len

instructievideo - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 13 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met ei en botersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met ei en bo­ter­saus

1
1

Breng in een grote pan ruim water met eventueel zout aan de kook.

2
2
  • 2 kg verse witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

3
3

Kook de asperges 10 min. Draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het kookvocht staan.

4
4
  • 6 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in 10 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend, pel en snijd in stukken.

5
5
  • 5 g verse krulpeterselie

Druk het ei boven een kom met de bolle kant van een lepel door een zeef tot eikruim. Snijd de peterselie fijn en meng erdoor.

6
6
  • ½ citroen
  • 100 g ongezouten roomboter

Pers de citroen uit. Smelt de boter in een pan en breng op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen), peper en zout.

7
7
  • 200 g flinterdun gesneden kipfilet

Laat de asperges uitlekken en leg ze met de kopjes naar één kant op een grote schaal. Verdeel de kipfilet over het midden van de asperges.

8
8
  • 1 mespunt gedroogde nootmuskaat

Schenk een beetje botersaus over de asperges en verdeel het eikruim erover. Bestrooi met de nootmuskaat en versgemalen peper.

9
9

Serveer met de rest van de botersaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.