bewaar
Pappardelle met asperges en ei
Pappardelle met asperges en ei
bewaar

Pappardelle met asperges en ei

Dat dagje vegetarisch koken is dé kans om dit romige recept te proberen.

25 min. bereiden
145waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

verse witte asperges

300 g

pappardelle

3 el

azijn

4

middelgrote eieren

100 g

ongezouten roomboter

½ tl

gedroogde nootmuskaat

75 g

rucola

150 g

Parmigiano Reggiano

Dat dagje vegetarisch koken is dé kans om dit romige recept te proberen.

Aan de slag

1

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in een pan en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af en snijd in stukken van 4 cm.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3

Breng in een pan 6 cm water aan de kook. Voeg de azijn toe. Maak met een lepel een draaikolk in het water. Breek er 1 ei boven. Pocheer 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere eieren. Smelt de boter in een hapjespan. Zet het vuur uit. Meng eerst de asperges, nootmuskaat en peper erdoor, dan de pasta en 2/3 van de rucola. Rasp de helft van de kaas erover en schep om.

4

Verdeel de pasta over 4 borden. Garneer met de geschaafde kaas, rest van de rucola en eieren.

algemeenFamilierecept Allerhande 6 2013. 'Met gesmolten boter, gekookt ei en nootmuskaat. Zo serveerde mijn moeder de asperges elk jaar aan het begin van het seizoen', vertelt Tom Crouse. 'Ik heb ze ook jarenlang op die traditionele manier gemaakt, maar omdat ik weleens iets anders wilde, ben ik ermee gaan experimenteren. Een van de lekkerste uitkomsten was dit gerecht met pasta, op Italiaanse wijze dus. Dat komt deels door mijn dochter Shifra, die het liefst elke dag pasta eet. De combinatie van asperges met rucola en Parmezaanse kaas hebben we samen bedacht.'

Ei pocheren

Instructievideo - 00:47 min.