Asperges met ham, ei en botersaus
Yes, het is weer aspergetijd! Zo maak je ze op de klassieke manier.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende kriel in de schil
- 2 kg verse witte asperges
- 6 middelgrote eieren
- 125 g ongezouten roomboter
- 12½ g verse bieslook
- 15 g verse krulpeterselie
- 200 g plakjes achterham
Keukenspullen
- dunschiller
- magnetron
Advertentie
Bereiden
- Halveer de grote krieltjes in de schil in de lengte. Kook de krieltjes in 20 min. gaar.
- Schil ondertussen de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf (ca. 2 cm). Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 10 min. Neem uit de pan met een schuimspaan.
- Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.
- Snijd de boter in blokjes en doe in een magnetronbestendig schaaltje. Laat de boter in 30 seconden op vol vermogen in de magnetron smelten.
- Snijd de bieslook en peterselie fijn. Schep de krieltjes om met de bieslook. Leg de asperges op een warme, platte schaal. Drapeer de plakjes ham erover en leg de eieren erop. Bestrooi met de verse peterselie. Serveer de gesmolten boter en de krieltjes er apart bij.

Asperges schillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 680 kcal
- eiwit 27 g
-
koolhydraten 60 g
waarvan suikers 7 g -
vet 34 g
waarvan verzadigd 20 g - natrium 560 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Asperges met ham, ei en botersaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Asperges met ham, ei en botersaus
- 1 kg vastkokende kriel in de schil
Halveer de grote krieltjes in de schil in de lengte. Kook de krieltjes in 20 min. gaar.
- 2 kg verse witte asperges
Schil ondertussen de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf (ca. 2 cm).
Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 10 min. Neem uit de pan met een schuimspaan.
- 6 middelgrote eieren
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.
- 125 g ongezouten roomboter
Snijd de boter in blokjes en doe in een magnetronbestendig schaaltje. Laat de boter in 30 seconden op vol vermogen in de magnetron smelten.
- 12½ g verse bieslook
- 15 g verse krulpeterselie
Snijd de bieslook en peterselie fijn. Schep de krieltjes om met de bieslook.
Leg de asperges op een warme, platte schaal.
- 200 g plakjes achterham
Drapeer de plakjes ham erover en leg de eieren erop. Bestrooi met de verse peterselie. Serveer de gesmolten boter en de krieltjes er apart bij.