As­per­ges met ham, ei en bo­ter­saus

Yes, het is weer aspergetijd! Zo maak je ze op de klassieke manier.

(163) waardeer
hollands hoofdgerecht Yes, het is weer aspergetijd! Zo maak je ze op de klassieke manier. 4 personen
3 163

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dunschiller
  • magnetron

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de grote krieltjes in de schil in de lengte. Kook de krieltjes in 20 min. gaar.
  2. Schil ondertussen de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf (ca. 2 cm). Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 10 min. Neem uit de pan met een schuimspaan.
  3. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.
  4. Snijd de boter in blokjes en doe in een magnetronbestendig schaaltje. Laat de boter in 30 seconden op vol vermogen in de magnetron smelten.
  5. Snijd de bieslook en peterselie fijn. Schep de krieltjes om met de bieslook. Leg de asperges op een warme, platte schaal. Drapeer de plakjes ham erover en leg de eieren erop. Bestrooi met de verse peterselie. Serveer de gesmolten boter en de krieltjes er apart bij.
video

As­per­ges schil­len

instructievideo - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 60 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met ham, ei en botersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met ham, ei en bo­ter­saus

1
1
  • 1 kg vastkokende kriel in de schil

Halveer de grote krieltjes in de schil in de lengte. Kook de krieltjes in 20 min. gaar.

2
2
  • 2 kg verse witte asperges

Schil ondertussen de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf (ca. 2 cm).

3
3

Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 10 min. Neem uit de pan met een schuimspaan.

4
4
  • 6 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.

5
5
  • 125 g ongezouten roomboter

Snijd de boter in blokjes en doe in een magnetronbestendig schaaltje. Laat de boter in 30 seconden op vol vermogen in de magnetron smelten.

6
6
  • 12½ g verse bieslook
  • 15 g verse krulpeterselie

Snijd de bieslook en peterselie fijn. Schep de krieltjes om met de bieslook.

7
7

Leg de asperges op een warme, platte schaal.

8
8
  • 200 g plakjes achterham

Drapeer de plakjes ham erover en leg de eieren erop. Bestrooi met de verse peterselie. Serveer de gesmolten boter en de krieltjes er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.