bewaar
Asperges met ham, ei en botersaus
Asperges met ham, ei en botersaus
bewaar

Asperges met ham, ei en botersaus

Yes, het is weer aspergetijd! Zo maak je ze op de klassieke manier.

30 min. bereiden
169waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende kriel in de schil

2 kg

verse witte asperges

6

middelgrote eieren

125 g

ongezouten roomboter

12½ g

verse bieslook

15 g

verse krulpeterselie

200 g

plakjes achterham

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • magnetron

Yes, het is weer aspergetijd! Zo maak je ze op de klassieke manier.

Aan de slag

1

Halveer de grote krieltjes in de schil in de lengte. Kook de krieltjes in 20 min. gaar.

2

Schil ondertussen de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf (ca. 2 cm). Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 10 min. Neem uit de pan met een schuimspaan.

3

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten.

4

Snijd de boter in blokjes en doe in een magnetronbestendig schaaltje. Laat de boter in 30 seconden op vol vermogen in de magnetron smelten.

5

Snijd de bieslook en peterselie fijn. Schep de krieltjes om met de bieslook. Leg de asperges op een warme, platte schaal. Drapeer de plakjes ham erover en leg de eieren erop. Bestrooi met de verse peterselie. Serveer de gesmolten boter en de krieltjes er apart bij.

tip

Asperges schillen

Instructievideo - 00:45 min.