bewaar
Broccolicouscous met witte kaas
Broccolicouscous met witte kaas
bewaar

Broccolicouscous met witte kaas

20 min. bereiden
138waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

couscous

1

citroen

3 el

olijfolie extra vierge

100 g

diepvries tuinerwten

400 g

broccoli

3 takjes

verse munt

150 g

witte kaas

Aan de slag

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers de citroen. Schep het citroensap en de olie door de couscous en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat de couscous ten minste 10 minuten staan. Laat de tuinerwten ontdooien. Snijd met een groot scherp mes het buitenste laagje van de broccoli, zodat de broccoli in korreltjes uiteenvalt. Snijd de broccolikorrels fijn. Verwijder de muntblaadjes van de takjes, snijd de blaadjes heel fijn en verkruimel de kaas. Schep de broccolikorrels, de ontdooide tuinerwten en de munt door de couscous en bestrooi het gerecht met de verkruimelde kaas. Serveer direct.

tip

algemeenDe tuinerwten kunt u ontdooien door ze even in kokend water te dompelen. Ze blijven dan mooi groen en lekker knapperig.