Hartige taart met zalm
bewaar
bewaar

Hartige taart met zalm

Hartige taart is goud waard. Zeker als 'ie met zalm is.

15 min. bereiden / 1 uur oventijd / 20 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg, snijd het overtollige deeg af. Bekleed het bladerdeeg met een vel bakpapier en vul met de blindbakvulling. Bak de taartbodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven, verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en bak nog ca. 10 min.

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de groente met de knoflook 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd ondertussen de bieslook fijn. Klop de eieren met de melk en de helft van de bieslook los. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zalm in stukjes.

Verdeel de zalm en het groentemengsel over de bodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de taart in ca. 35 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 10 min. staan. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer.

bewaartipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hartige taart met zalm

Hartige taart is goud waard. Zeker als 'ie met zalm is.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig