Hartige taart met zalm
Hartige taart is goud waard. Zeker als 'ie met zalm is.
Ingrediënten
4 personen
4 plakjes
diepvries roomboterbladerdeeg
2 tenen
knoflook
2 el
milde olijfolie
450 g
macaroni-spaghettigroente
25 g
verse bieslook
4
middelgrote eieren
50 ml
halfvolle melk
418 g
John West roze zalm in blik
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de groente met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Klop de eieren met de melk, de helft van de bieslook, peper en zout los. Verwijder het vel van en graten van de zalm. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de zalm en het groentemengsel over de bodem. Schenk het eimengsel erover.
Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. staan. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Hartige taart met zalm
Hartige taart is goud waard. Zeker als 'ie met zalm is.

hoofdgerecht
null personen
490 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de groente met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Klop de eieren met de melk, de helft van de bieslook, peper en zout los. Verwijder het vel van en graten van de zalm. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de zalm en het groentemengsel over de bodem. Schenk het eimengsel erover.
Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. staan. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer.
bewaartip:Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
450 g macaroni-spaghettigroente
25 g verse bieslook
4 middelgrote eieren
50 ml halfvolle melk
418 g John West roze zalm in blik
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)