Hartige taart met zalm
Hartige taart is goud waard. Zeker als 'ie met zalm is.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg, snijd het overtollige deeg af. Bekleed het bladerdeeg met een vel bakpapier en vul met de blindbakvulling. Bak de taartbodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven, verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en bak nog ca. 10 min.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de groente met de knoflook 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Klop de eieren met de melk en de helft van de bieslook los. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zalm in stukjes.
Verdeel de zalm en het groentemengsel over de bodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de taart in ca. 35 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 10 min. staan. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Hartige taart met zalm
Hartige taart is goud waard. Zeker als 'ie met zalm is.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg, snijd het overtollige deeg af. Bekleed het bladerdeeg met een vel bakpapier en vul met de blindbakvulling. Bak de taartbodem ca. 15 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven, verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en bak nog ca. 10 min.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de groente met de knoflook 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Klop de eieren met de melk en de helft van de bieslook los. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zalm in stukjes.
Verdeel de zalm en het groentemengsel over de bodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de taart in ca. 35 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 10 min. staan. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
450 g macaroni-spaghettigroente
25 g verse bieslook
4 middelgrote scharreleieren
50 ml halfvolle melk
250 g warmgerookte zalmfilets
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakpapier
blindbakvulling