bewaar
Hartige taart met zalm
Hartige taart met zalm
bewaar

Hartige taart met zalm

Hartige taart is goud waard. Zeker als 'ie met zalm is.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
10 min. wachten
477waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

2 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

450 g

macaroni-spaghettigroente

25 g

verse bieslook

4

middelgrote eieren

50 ml

halfvolle melk

418 g

John West roze zalm in blik

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)

Hartige taart is goud waard. Zeker als 'ie met zalm is.

Aan de slag

1

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de groente met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur.

3

Snijd ondertussen de bieslook fijn. Klop de eieren met de melk, de helft van de bieslook, peper en zout los. Verwijder het vel van en graten van de zalm. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de zalm en het groentemengsel over de bodem. Schenk het eimengsel erover.

4

Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. staan. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer.

tip

bewaartipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.