Har­ti­ge taart met zalm

Hartige taart is goud waard. Zeker als 'ie met zalm is.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 35 min. oventijd
(476) waardeer
hollands hoofdgerecht Hartige taart is goud waard. Zeker als 'ie met zalm is. 4 personen
3 476

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de groente met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Klop de eieren met de melk, de helft van de bieslook, peper en zout los. Verwijder het vel van en graten van de zalm. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de zalm en het groentemengsel over de bodem. Schenk het eimengsel erover.
  4. Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. staan. Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer.

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C.

video

Bak­vor­men be­kle­den

instructievideo - 02:06 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 23 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020 , Receptkaart 2007 week 14-15

Hartige taart met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge taart met zalm

1
1
  • 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el milde olijfolie
  • 450 g macaroni-spaghettigroente

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de groente met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 25 g verse bieslook
  • 4 middelgrote eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 418 g John West roze zalm in blik

Snijd ondertussen de bieslook fijn. Klop de eieren met de melk, de helft van de bieslook, peper en zout los. Verwijder het vel van en graten van de zalm.

4
4

Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de zalm en het groentemengsel over de bodem. Schenk het eimengsel erover.

5
5

Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. staan.

6
6

Bestrooi met de rest van de bieslook en serveer.

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.