bewaar
Tonijnballetjes
Tonijnballetjes
bewaar

Tonijnballetjes

15 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 eetlepels

pijnboompitten

200 g

tonijn

½

citroen

1

rode peper

1 theelepel

komijn

1 eetlepel

bloem

3 eetlepels

peterselie

3 eetlepels

olijfolie

Aan de slag

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan 3-5 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin verkleuren. Hak de pijnboompitten fijn. Dep de tonijn goed droog en snijd de tonijn in kleine blokjes. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de citroen uit. Schep de citroenrasp en het -sap met de rode peper, het komijnpoeder, de pijnboompitten, bloem en peterselie door de tonijnblokjes. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai met vochtige handen balletjes van het tonijnmengsel. Verhit de olie in een braadpan en bak de tonijnballetjes in anderhalve minuut op hoog vuur goudbruin. Lekker met een dip van yoghurt, op smaak gebracht met fijngesneden peterselie, zout en (versgemalen) peper.

tip

algemeenWil je de tonijnballetjes warmhouden, vervoer ze dan in aluminiumfolie.