bewaar
Witloftaart
Witloftaart
bewaar

Witloftaart

Moet je eens proberen: met ansjovis, pittige kaas en mozzarella.

15 min. bereiden
20 min. wachten
359waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 stronken

witlof

12 plakken

diepvries bladerdeeg

2 el

traditionele olijfolie

250 ml

crème fraîche

12

ansjovisfilets in olie in blik

2 bollen

mozzarella

4 el

Grana Padano kaasschaafsel

10 el

balsamicoazijn

Dit heb je nodig

  • bakplaat

Moet je eens proberen: met ansjovis, pittige kaas en mozzarella.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Verwijder de uiteinden van de struiken witlof en snijd de struiken in de lengte in vieren.

2

Leg de plakken bladerdeeg in een rechthoek op de ingevette bakplaat. Druk de naden van het deeg goed tegen elkaar aan. Vouw de randen van het deeg 1 centimeter naar binnen en druk ze aan. Bestrijk de randen met de olie. Bestrijk de deegbodem met de crème fraîche, maar laat de randen vrij.

3

Halveer de ansjovisfilets. Snijd de mozzarella in plakjes. Verdeel de ansjovis-filets, de witlof, de mozzarella en de geraspte kaas over de deegbodem. Bak de witloftaart in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

4

Verwarm in een kleine pan de balsamicoazijn op middelhoog vuur en laat hem 5 minuten inkoken, tot hij de dikte van siroop heeft. Haal de witloftaart uit de oven en druppel er de balsamicosiroop over. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.